Mail Jolien jolien@denk.be of bel +32 59 340 280 voor meer info.

Tools met karakter voor Carré Coiffure en Bros Barbier

Carré Coiffure & Bros Barbier is een Oostends kapperscollectief vol karakter. Bij Carré Coiffure kunnen de vrouwen terecht voor een eigentijds én eigenwijs kapsel, Bros Barbier biedt voor de mannen een hedendaags kapsalon waar oude tradities een nieuw leven krijgen. Aan de hand van dat karakter kon DENK! krachtige tools creëren.

Onze oplossing

Om al die piekfijne kapsels vast te leggen op de gevoelige plaat, ontwierp DENK! 2 gezellige selfiecorners, een handig tweeluikkaartje om je selfie mee naar huis te nemen én een wall of fame. Maar ook het digitale verhaal tilden we een niveau hoger. Carré Coiffure en Bros Barbier gingen met onze ontworpen sjablonen aan de slag en zorgen zo voor sterke visuele posts op hun sociale media.

Selfiemomentje om aan terug te denken

Om van een kappersbezoek een nog leukere beleving te maken, creëerden we 2 selfiecorners waarbij leuke details en belangrijke figuren uit het salon (zoals de honden Spirou en Zazou) werden verwerkt in de opmaak. Nadat je haar piekfijn in orde werd gebracht, kan je een polaroidfoto nemen die je in een leuk kaartje meekrijgt naar huis als aandenken.

Er blijft ook een exemplaar van de foto achter bij Carré Bròs, waar iedereen zijn plekje op de wall of fame krijgt.

1 lijn op social media

Om een homogeen verhaal op social media te brengen, ontwikkelden we enkele sjablonen die beide takken van het salon kunnen gebruiken om hun berichten te posten. In de sjablonen hielden we rekening met de huisstijl zoals de lijntekeningen die kenmerkend zijn voor Carré Bròs.

We adviseerden ook om de hashtags #heerlijkhaar, #mannenmetbaarden en #carrebrosoostende te gebruiken.

Zelf aan de slag met video

Video is een superkrachtige tool om te gebruiken op social media. We organiseerden een workshop waarin we het team van Carré Bròs handige tips & tricks aanreikten om aan de slag te gaan met video.

Tips rond correcte belichting, framing van een beeld, mogelijkheden bij het gebruiken van een GoPro, het gebruik van montage-apps op de smartphone en pc. Alles werd grondig uitgelegd, getoond én in de praktijk omgezet.

Dé geknipte website voor kapper & barbier

We staken ook de website in een nieuw jasje. De look & feel van de verschillende tools werd doorgetrokken in de website en mooie, krachtige foto’s laten je wegdromen van een knip- of trimbeurt in het kapsalon. Gezelligheid troef online & offline!

“De tools die we aangereikt kregen van DENK!, zorgen voor animatie hier in de zaak. De absolute publiekstopper is de vriendenwand, de mensen smeken er bijna om om op die wand te mogen hangen.”

Steven Vermeersch – Zaakvoerder Carré Bròs

Ook het verhaal van jouw bedrijf duidelijk maken?