Mail Jolien jolien@denk.be of bel +32 59 340 280 voor meer info.

Campagne Samen is beter met mascotte Sibe in de hoofdrol

Tegenwoordig ontwikkelt 1 op 3 mensen een chronische aandoening. De organisatie van de zorgverlening voor die chronisch zieken is een complex gegeven. Daarom zette de FOD volksgezondheid het chroniccare project vzw De Koepel op.

De Koepel streeft ernaar om de zorg voor mensen met een chronische aandoening beter te stroomlijnen. Daarom bedacht DENK! een concept om mensen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met alle acties en initiatieven die voor chronisch zieken en hun zorgverleners bestaan.

Zo werd Sibe geboren. Sibe staat voor Samen is Beter. Sibe zorgt ervoor dat zowel de chronisch zieke patiënt, de mantelzorger, de zorgverlener als de gewone burger gemakkelijk relevante info vindt over chronisch ziek zijn .

Onze oplossing

Aan de hand van verschillende workshops en overlegmomenten met medewerkers van De Koepel en de belangrijkste zorgactoren (patiënten, zorgprofessionals en mantelzorgers) ging DENK! aan de slag.

Het resultaat? Een nieuw logo, een nieuwe website, een facebookcampagne, folders, affiches, stickers, folders, notablokjes, roll-up banners…

Daarnaast introduceerde DENK! de Sibe-pas. Het is een handig kaartje waarmee je snel en gemakkelijk belangrijke informatie bundelt voor de zorgverleners.

De huisstijl die gehanteerd wordt bij al deze tools is een frisse, moderne en laagdrempelige huisstijl. Als deel van de huisstijl creëerde DENK! de mascotte “SIBE” om het verhaal en boodschap van Sibe op een simpele, duidelijke en wervende manier over te brengen. De mascotte zorgt ervoor dat het project een gezicht krijgt en begrijpbaar wordt voor iedereen.

Sibe verscheen intussen al meerdere keren in de pers. Bekijk de reportage onderaan deze pagina.

Een nieuwe website met duidelijke info

De gloednieuwe website www.samenisbeter.be is een overzichtelijke infowebsite waar zowel de chronisch zieke patiënt, de mantelzorger, de zorgverlener als de gewone burger relevante info vindt over chronisch ziek zijn (en dus ook preventie).

Mascotte Sibe maakt alles beter

Onze mascotte Sibe viel meteen in de smaak en het duurde dan ook niet lang voor Sibe de echte hoofdrol ging spelen in de communicatie. Om verschillende boodschappen eenvoudig over te brengen én non-verbaal sterk te communiceren tekenden we Sibe in verschillende poses. Toepasselijke poses tijdens de coronacrisis konden natuurlijk ook niet ontbreken!

Goodie bag met coronaproof gadgets bij griepvaccinaties

In het najaar van 2020 organiseerde Samen is beter samen met de Eerstelijnzones waar ze actief zijn griepvaccinaties voor chronisch zieken. Om deze mensen te informeren over Samen is beter maakten we een leuke Sibe-draagtas met infoflyers, het zorg-ID maar ook met enkele leuke, coronaproof gadgets zoals een Sibe handgel, mondmaskerhoesjes en een sleutelhanger om contactloos deuren te openen en knopjes in te drukken.

Sibe op social media om zorg-ID te promoten

Onze mascotte Sibe is ook actief op social media! Via advertisingcampagnes op Facebook & Instagram roept Sibe op om je zorg-ID aan te vragen. Met het zorg-ID, of beter gezegd de Sibe-pas, bundel je snel en gemakkelijk belangrijke informatie voor zorgverleners. Heel belangrijk voor mensen met een chronische ziekte maar elke burger heeft er baat bij. Een succesvolle campagne waarmee heel wat mensen geholpen zijn.

Ook het verhaal van jouw bedrijf duidelijk maken?