Mail Jolien jolien@denk.be of bel +32 59 340 280 voor meer info.

Schenk een klinknagel en red de reddingboot

Meer dan 30 jaar lang redde Reddingboot 3 voor de kust van Oostende schippers & drenkelingen uit woelige wateren. In 2019 redde vzw Restart de reddingboot van verval. Vzw Restart wil dit stukje erfgoed helemaal restaureren en vaarklaar maken. Dat kost natuurlijk geld… Vzw Restart klopte aan bij DENK! om een communicatiecampagne op te zetten om geld in te zamelen.

Onze oplossing

We zetten de campagne “Schenk een klinknagel twv €2 en laat onze reddingboot uit 1948 terug varen.” We creëerden een label en 2 mascottes die de rode draad zijn doorheen de campagne. De oude foto’s waarbij de reddingsboot nog op zee voer, zijn natuurlijk ook mooie eyecatchers.

Doneer online en red de reddingboot

We zetten een website op om de campagne online te promoten. Op de website vind je het verhaal van de reddingboot en kan je de restauratie aan de boot meevolgen. Uiteraard is er ook een donatiepagina om geld in te zamelen voor de restauratie. Op de website komen de foto’s terug samen met de mascottes. Steun jij Kapitein Watson en helpen je mee zijn reddingboot terug te laten varen? Doneer dan op www.reddereddingboot.be.

Vzw Restart zal ook aanwezig zijn op (maritieme) evenementen om geld in te zamelen. Hiervoor creëeden we stickers voor op drankbekers en collectebussen. Via de QR-code kan men ook gemakkelijk online of via Payconiq betalen. Als bedanking krijgt iedereen die doneert een mooie postkaart.

Last but not least stonden we in voor de realisatie van een sponsordossier. Een tastbare tool die Vzw Restart kan gebruiken om organisaties te overtuigen Reddingboot 3 te sponsoren. De sponsors krijgen een mooie visibiliteit in ruil en worden gelinkt aan een stuk Oostends erfgoed dat honderden levens redde op zee. Ook interesse? Contacteer Vzw Restart via
contact@vzwrestart.com.

Ook het verhaal van jouw bedrijf duidelijk maken?