Mail Jolien jolien@denk.be of bel +32 59 340 280 voor meer info.

Rietzang-Ter Strepe, buitengewoon klaar voor de toekomst

Bij Rietzang-Ter Strepe zijn leerlingen van 6 tot 21 jaar van harte welkom voor buitengewoon basis- en secundair onderwijs. Begin 2021 namen ze hun intrek in een gloednieuw schoolgebouw aan de Westendelaan in Middelkerke, vlak naast het vroegere schoolgebouw. DENK! werd ingeschakeld voor de branding van de scholen.

Onze oplossing

Op basis van enkele brainstorms met de directie en zorgcoördinatoren en een rondleiding in het nieuwe schoolgebouw gingen we aan de slag. De eerste opdracht: het creëren van een overkoepelend logo voor de 2 scholen (basisschool De Rietzang en middelbare school Ter Strepe) die samen in het nieuwe schoolgebouw zouden trekken.

Het nieuwe logo toont twee inhakende kringen die de verbondenheid weergeeft tussen de 2 scholen. Het logobeeld stelt daarnaast een overgang voor, een duo dat de continuïteit vanuit de lagere graden naar de hogere graden weergeeft. Het inhaken staat voor: we laten je niet los, we blijven zorgen voor jouw toekomst. Het omarmen staat voor: we helpen en begeleiden je. De kleuren zijn gebaseerd op de kleuren die oa in de vloeren en muren van het nieuwe gebouw gebruikt werden.

Buitengewoon goed

Het nieuwe logo en de frisse huisstijl waren de basis voor een overzichtelijke folder waarin de scholen worden voorgesteld. Op de cover pronkt een wervend campagnebeeld waarop de 2 leeftijdsgroepen vertegenwoordigd worden. De sterktes en opleidingen worden gevisualiseerd aan de hand van iconen die doorheen de folder terugkomen. De folder geeft een goed beeld van waar de scholen voor staan en hoe ze kinderen opleiden en begeleiden tot een mooie job op de reguliere arbeidsmarkt.

We tonen je de weg

Op basis van de nieuwe branding gingen we aan de slag met de signalisatie in het nieuwe schoolgebouw. We trokken de kleuren door uit het nieuwe logo en opteerden voor strakke, kleurrijke signalisatie die toch niet overprikkelt. Zo vindt iedere leerling snel zijn weg in het gloednieuwe schoolgebouw. De driehoeken in de designs zijn een subtiele link naar het logo van Bewonderwijs, de scholengemeenschap waartoe de 2 scholen behoren.

Ook het verhaal van jouw bedrijf duidelijk maken?