Mail Jolien jolien@denk.be of bel +32 59 340 280 voor meer info.

Jouw geknipte job dankzij Lavoro vzw

Lavoro vzw is een overkoepelende werkgeversassociatie van 3 maatwerkbedrijven aan de Vlaams kust. Ze focussen op het optimaliseren en uitbreiden van de sociale economie om nog meer mensen betere kansen te bieden op een aangepaste arbeidsmarkt. De 3 bedrijven: De Oesterbank, De Duinenwacht en Kringwinkel Kust schakelden DENK! in om Lavoro bekend te maken.

Onze oplossing

Een logo was er al, maar de communicatie ontbrak nog. DENK! zorgde dat Lavoro zowel intern bij de 3 maatwerkbedrijven een gezicht kreeg als voor potentiële medewerkers. Lavorootje werd in het leven geroepen, we zetten een website op en zorgden voor wervende video’s om de mogelijkheden bij Lavoro te promoten. En we gaan nog verder…ook de interne en veiligheidscommunicatie bij Lavoro tilden we een niveau hoger!

Lavorootje, het gezicht van de 3 maatwerkbedrijven

Een mascotte is ideaal om je interne communicatie te pimpen en boodschappen op een duidelijke én leuke manier over te brengen.

Een sympathieke mascotte zorgt ervoor dat medewerkers je boodschappen sneller bekijken, opnemen en onthouden. En dat is ook zo bij Lavoro! Daarnaast wordt Lavorootje ingezet in de employer branding campagnes van Lavoro.

Wil je ook een mascotte? Contacteer ons!

Lavoro werkt

Op www.lavorowerkt.be ontdek je welke jobs matchen met jouw talent. Op de website maken we duidelijk dat de 3 maatwerkbedrijven houden van verschillende talenten en van buitengewone mensen.

Op de website worden de 3 maatwerkbedrijven voorgesteld en het grote aanbod aan jobs. Men kan bij interesse ook gemakkelijke solliciteren. Ga zeker ook eens kijken!

Lavoro in beeld

Om duidelijk te maken waar Lavoro voor staat en welke jobs De Oesterbank, De Duinenwacht en Kringwinkel Kust in de aanbieding hebben, realiseerden we deze promovideo.

In de video komt duidelijk de meerwaarde van Lavoro aan bod en vertellen tevreden medewerkers waarom ze graag bij Lavoro werken. De authentieke en enthousiaste quotes van de medewerkers zijn een enorme meerwaarde!

We maakten voor elk van de 3 maatwerkbedrijven een afgeleide video die ze via hun eigen kanalen verspreiden.

Boodschappen vertaald in picto’s

Tijdens het werken worden er heel wat pictogrammen gebruikt. Niet enkel om instructies te geven, maar ook om gevaarlijke situaties te vermijden, veilig en kwalitatief te werken.

In de maatwerkbedrijven werken er ook veel anderstaligen die het Nederlands niet altijd machtig zijn. Het vertaalpictoboek van Lavoro zorgt ervoor dat iedereen makkelijk met elkaar kan communiceren.

Resultaat: tevreden, veilig en rendabel werken!

Interne communicatie en veiligheidsboodschappen “in the pocket”

Pocketcards zijn een voorbeeld van een non-verbale communicatietool. Deze kaarten op A7 formaat zijn (letterlijk) een waaier aan duidelijke instructies en boodschappen die voor iedereen op de werkvloer belangrijk zijn.

Door de creatieve, visuele voorstelling op de kaarten zijn de boodschappen voor iedereen duidelijk en makkelijk te onthouden.

Zowel voor De Oesterbank als voor De Duinenwacht realiseerden we gepersonaliseerde pocketcards waarin Lavorootje opnieuw een grote rol speelt.

Ook het verhaal van jouw bedrijf duidelijk maken?