Mail Jolien jolien@denk.be of bel +32 59 340 280 voor meer info.

Een job op de kaai is nooit saai

De Centrale van Werkgevers in Zeebrugge, kortweg CEWEZ, is continu op zoek naar extra havenarbeiders, de kusthavens zijn dan ook in volle groei. CEWEZ vroeg DENK! hoe zij nieuw talent aan boord konden halen, zowel voor vaste havenarbeiders als gelegenheidshavenarbeiders. Werk voor de boeg!

Onze oplossing

Met een leuke jobcampagne, dito jobsite en andere eyecatchers strikt CEWEZ moeiteloos de juiste profielen in het net van de kusthavens (Zeebrugge, maar ook Oostende en Nieuwpoort). Ook de huidige havenarbeiders zijn betrokken: CEWEZ houdt hen op de hoogte van de koers en betrekt hen in hun rol als ambassadeurs.

Alle trossen los tijdens een workshop

DENK! organiseerde een service design-oefening met vakbonden, havenarbeiders, vertegenwoordigers uit havenbedrijven en medewerkers van CEWEZ. In deze workshop brainstormden alle partijen op volle kracht over hoe de haven nieuw talent kan binnenhalen en hoe huidige havenarbeiders loyaal en gelukkig aan boord blijven.

Een job op de kaai is nooit saai

De jobcampagne kreeg de baseline “Een job op de kaai is nooit saai”. In een animatiefilmpje vertelt mascotte Bollie wat een arbeider dagelijks doet én wat de mogelijke gevaren in de zeehaven zijn. Veiligheid krijgt immers topprioriteit! Het filmpje geldt ook als voorbereiding, want in de examensimulator leggen kandidaten na het bekijken een test af. Het voorbijgestreefde imago van havenarbeiders gaat trouwens overboord in de video: havenjobs zijn heel afwisselend en boeiend! En de frisse zeelucht? Die is altijd inbegrepen.

Zichtbaarheid vanuit elke windrichting

DENK! reikte CEWEZ heel wat tools aan om zichtbaarheid te creëren. Van flyers om op een jobbeurs uit te delen over knappe roll-up banners tot spandoeken. Die spandoeken trekken niet alleen de aandacht op persconferenties, maar worden ook overal in de haven gebruikt. Iedereen zal het geweten hebben dat CEWEZ extra krachten zoekt!

Succesvolle jobsite

De vacaturewebsite voor havenarbeiders van CEWEZ spreekt aan. Informerend, maar nooit saai – net als een job op de kaai. Met meer dan 350 aanmeldingen in 3 maanden tijd oogstte CEWEZ heel wat succes. Ook een kijkje nemen? Zet koers richting www.wijzoekenhavenarbeiders.be.

Iedereen in hetzelfde schuitje

De haven vaart er wel bij als alle neuzen in dezelfde richting staan. Door regelmatig een mailing uit te sturen naar hun havenarbeiders, houdt CEWEZ iedereen betrokken. De actieve havenarbeiders zijn immers zélf de perfecte ambassadeurs om nieuwe mensen aan te trekken.

Ook het verhaal van jouw bedrijf duidelijk maken?