Portfolio

SiVi, een school met passie voor talent

In het Sint Vicentius Instituut in Torhout, SiVi voor de vrienden, krijgen leerlingen de kans om zichzelf te ontplooien op een manier die voor hen het beste en net dat tikkeltje anders is. SiVi wil een hartelijke school zijn, waar leerlingen de nodige ruimte krijgen om te groeien. Om die boodschap uit te sturen, klopten ze aan bij DENK! .

Samen op één (krijt)lijn

Tijdens verschillende brainstormsessies leerde DENK! SiVi vanbinnen én vanbuiten kennen. SiVi is een school met het hart op de juiste plaats en wil leerlingen het gevoel geven dat ze zichzelf kunnen zijn en hen de kans geven zichzelf volledig te ontplooien. Om die boodschap ook visueel aan de man te brengen, zorgde DENK! voor een splinternieuw logo, een catchy baseline en een bijpassende huisstijl.

Nieuw schooljaar, nieuw jasje

De huisstijl en het logo van SiVi kregen een fris en kleurrijk, nieuw jasje. Ook over de nieuwe baseline werd goed nagedacht zodat ze op een perfecte manier de visie van de school weergeeft: “Passie voor jouw talent”.

SiVi is niet zomaar een school, leerlingen krijgen er de kans om te ontdekken waar ze écht goed in zijn, worden op weg geholpen om hun talenten vorm te geven en worden klaargestoomd om hun passie los te laten op de wereld. 

Elk talent kreeg in de huisstijl van Sivi een kleur toegekend, 1 van de 5 kleuren uit het logo. Van passie voor mensen, over passie voor economie, creatie en sport, tot passie voor veiligheid, elke richting die je bij SiVi kan volgen heeft zijn eigen baseline, kleur én tekeningen. Dit zorgt voor een duidelijke structuur en leidraad in de communicatie.

Kleur bekennen

Samen met DENK! creëerde SiVi ook een gloednieuwe infobrochure waarin de nieuwe huisstijl meteen werd ingevoerd. Het resultaat? Geen saaie, typische brochure maar een kleurrijke en frisse infobrochure met karakter, pit en een hoek af! Door middel van sterke foto’s & speelse tekeningen maken we duidelijk welke opleidingen je kan volgen en zorgen we dat iedere tiener er zijn weg vindt.

In de brochure ligt de nadruk op de passionele werking van de school, worden alle richtingen uitbundig en uitgebreid besproken en vind je alle info terug die je als toekomstige leerling, of als ouder van een leerling nodig zou kunnen hebben.

Elke richting in de infobrochure heeft zijn eigen kleur en dat brengt structuur maar ook speelsheid – met de leuke tekeningen in het juiste kleur – in de infobrochure.

Op vraag van SiVi werd ook hun opleidingsfolder voor de richting Integrale Veiligheid volledig herwerkt naar de nieuwe huisstijl. Alle opleidingen rond veiligheid vallen onder de noemer “Passie voor veiligheid” en worden gekenmerkt door de kleur en streep rood uit het logo. De folder werd dan ook vanzelfsprekend in die kleur opgemaakt en van passende tekeningen voorzien.

Passie voor (ons) talent 

Het is fijn samenwerken met de mensen van SiVi en dat ze tevreden zijn, dat horen we natuurlijk graag. In onderstaande video vertelt Peter Decuypere, adjunct-directeur van SiVi, in zijn eigen woorden hoe hij de samenwerking met DENK! ervaart.

Jouw project ook in de kijker zetten? Twijfel niet om ons te contacteren!