Blog

Zo zet u in op social video

Online video is booming. Zo zegt oprichter Mark Zuckerberg bijvoorbeeld dat Facebook binnen vijf jaar vooral uit video zal bestaan. Video is interessant, informatief en ontzettend leuk om naar te kijken. Iets om rekening mee te houden dus. Maar hoe start u ermee?

Emotie als keywoord

Voor u nadenkt over wat u precies gaat maken, is het belangrijk om te weten voor welk publiek u dat doet. Zoek uit wat het wil en welke informatie het nodig heeft. Eén element is altijd belangrijk: emotie. Wanneer u mensen kan raken, positief of negatief, zijn ze sneller geneigd om een reactie na te laten of uw video te delen.

Enkele tips

Alles begint natuurlijk bij een goed script. Een social video is kort – 30 seconden tot 3 minuten voor Facebook, 3 tot 5 minuten voor YouTube. Denk dus goed na wat u wil vertellen en hoe u dat op een compacte manier kan doen.

Hou altijd in het achterhoofd dat uw doelpubliek niet op u zit te wachten. Zij worden overladen met content op social media en scrollen heel snel door. Grijp hun aandacht in de eerste 3 seconden en maak duidelijk waarover de video gaat in de eerste 5 seconden.

Facebook en Instagram worden vaak zonder geluid gebruikt. Zorg altijd voor ondertiteling zodat de kijker toch kan volgen. Gebruik ook grote titels om uw verhaal nog duidelijker te maken.

In de praktijk

DENK! maakte voor Optiek Jo een Facebookfilmpje rond de Polatest. Aangezien de klant de beelden zelf zou maken, bezorgden we hen eerst een overzicht van de nodige shots samen met enkele nuttige cameratips. DENK! monteerde nadien de beelden en voegde titels en grafische elementen toe om het verhaal te ondersteunen.

Ook een social video? Contacteer DENK!.