Mail Jolien jolien@denk.be of bel +32 59 340 280 voor meer info.

Zo zet je in op social video

Online video is booming. Zo zegt oprichter Mark Zuckerberg bijvoorbeeld dat Facebook binnen vijf jaar vooral uit video zal bestaan. Video is interessant, informatief en ontzettend leuk om naar te kijken. Iets om rekening mee te houden dus. Maar hoe start je ermee?

Emotie als keywoord

Voor je nadenkt over wat je precies gaat maken, is het belangrijk om te weten voor welk publiek je dat doet. Zoek uit wat het wil en welke informatie het nodig heeft. Eén element is altijd belangrijk: emotie. Wanneer je mensen kan raken, positief of negatief, zijn ze sneller geneigd om een reactie na te laten of om je video te delen.

Enkele tips

Alles begint natuurlijk bij een goed script. Een social video is kort – 30 seconden tot 3 minuten voor Facebook, 3 tot 5 minuten voor YouTube. Denk dus goed na wat je wil vertellen en hoe je dat op een compacte manier kan doen.

Hou altijd in het achterhoofd dat jouw doelpubliek niet op je zit te wachten. Zij worden overladen met content op social media en scrollen heel snel door. Grijp hun aandacht in de eerste 3 seconden en maak duidelijk waarover de video gaat in de eerste 5 seconden.

Facebook en Instagram worden vaak zonder geluid gebruikt. Zorg altijd voor ondertiteling zodat de kijker toch kan volgen. Gebruik ook grote titels om je verhaal nog duidelijker te maken.

In de praktijk

DENK! maakte voor Optiek Jo een Facebookfilmpje rond de Polatest. Aangezien de klant de beelden zelf zou maken, bezorgden we hen eerst een overzicht van de nodige shots samen met enkele nuttige cameratips. DENK! monteerde nadien de beelden en voegde titels en grafische elementen toe om het verhaal te ondersteunen.

Ook een social video? Contacteer DENK!.