Interne bedrijfscommunicatie

Voor bedrijven ondersteuning en creativiteit zoeken rond cultuuroptimalisatie & people engagement, hebben wij een specifieke aanpak onder het label DENKie. Binnen DENKie passen wij de One SQuaD-methodologie toe. Ontdek er alles over op www.denkie.com!

Interne communicatie is zeker even belangrijk als communicatie naar jouw klanten en leveranciers toe. Want wanneer de werksfeer goed zit, kan je mooie dingen bereiken binnen jouw bedrijf.

Enkele voordelen van een optimale interne communicatie: trotse medewerkers, minder ziekteverzuim, grotere productiviteit, sterkere bedrijfscultuur, met als gevolg ook meer tevreden klanten.

Het DENKie-team helpt jou om moeilijke boodschappen eenvoudig, begrijpbaar en creatief te brengen zodat je jouw medewerkers correct informeert. We voorzien de tools om jouw boodschappen te doen inslijpen zodat ze blijvend begrepen worden door de doelgroep en realiseren meer rendement én engagement bij jouw medewerkers.

De kracht van video

Senior Account Manager Jolien overtuigt je in deze video van de kracht van video binnen interne communicatie. In de video licht Jolien 5 soorten video’s toe die je in de praktijk kan inzetten om je interne communicatie te optimaliseren.

Meer engagement bij medewerkers van Alltech door interne communicatie

Alltech is een internationale speler op vlak van life science die in verschillende landen wereldwijd sales –en productievestigingen heeft.

Bij Alltech houden we maandelijks coachingssessies waarin we luisteren naar nieuwe issues binnen het bedrijf die we samen oplossen. Het maakt dat er meer met elkaar overlegd wordt, problemen en onveilige situaties sneller aangepakt worden en er veiliger en efficiënter gewerkt wordt.

Daarnaast zorgden we voor maandelijkse interne video’s waarin er een update gegeven wordt over wat er leeft in de organisatie. Het stimuleert de betrokkenheid van de medewerkers omdat ze op die manier te weten komen wat er zich afspeelt op andere afdelingen, andere ploegen en op andere sites. De medewerkers van Alltech spelen zelf de hoofdrol in deze video’s.

Andere cases

CSP Zeebrugge

Cosco Shipping is een bijzonder grote naam in de maritieme wereld en een echte global player. Het Chinese moederbedrijf van CSP Zeebrugge mag zich met zijn vervoerde tonnage zelfs de nummer één van de sector noemen. Voor hun terminal in Zeebrugge gingen ze met DENK!… in zee.

We ontwierpen onder andere een stijlvolle onthaalbrochure voor CSP Zeebrugge met de bedrijfswaarden. De iconen en waarden komen ook terug als visuals in en rond het bedrijf.

PGS Group

Al meer dan 10 jaar werkt DENK! samen met RDB pallets, een joint venture van Rodanar en De Backer. PGS wil als één uniforme groep naar voor komen, en daar helpt DENK! bij. We zorgen dat de medewerkers van PGS Group veiliger werken én trots zijn op hun werk.

DENK! ontwikkelde een uniforme huisstijl die gebuikt wordt door de gehele PGS Group. Deze wordt ook doorgetrokken naar de visibiliteit op de sites zoals baches, vrachtwagens, visuals in de kantoren en gadgets waarvoor DENK! telkens het design verzorgt.

Ook de baseline “YES, WE WOOD” werd bedacht door ons DENK! team en regelmatig daagt Freek van PGS Group ons uit voor een origineel ontwerp, zoals voor acties gericht naar de medewerkers of hun woodsocks of woodie bags.

“Bij DENK! zijn ze rechttoe, rechtaan. Zoals ze denken, zullen ze doen. Daarom heb ik DENK! al meerdere keren aangeraden bij andere bedrijven.”

Freek Van Belle, Technical Sales Manager PGS RDB pallets

CGK

Ter ondersteuning van hun krachtig intern marketingteam doet CGK graag beroep op DENK! voor aangepaste visuals voor events, advertising, creatie van hun tankboekje, folders en brochures, video,… Ook hun interne communicatie ondersteunen we graag. Zo maakten we deze aftermovie van hun teambuildingsdag.