Mail Jolien jolien@denk.be of bel +32 59 340 280 voor meer info.

Stagiair Niels over zijn 4 maanden als Denker

Hi! Niels hier!

Vier maanden geleden trok ik mijn stoute schoenen aan, sprong in mijn auto en zette mijn GPS richting DENK!- Creatieve Marketing. Het doel: dertien weken meedraaien als fulltime stagiair in een communicatiebureau.

Little did I know, dat mijn ‘normale’ stage al snel enkele vreemde bochten ging nemen… 👇

Tien februari tweeduizendtwintig

Op 10 februari 2020 meldde ik mij om 8u30 ‘s ochtends aan in Oostende, bij DENK! – Creatieve Marketing. Het communicatiebureau waar ik de komende 13 weken aan de slag zal gaan als stagiair. Eerlijk, ik was al eens op bezoek geweest, maar voelde toch heel wat spanning. Je komt als bijna-afgestudeerde terecht in een onderneming, waar jouw afstudeerrichting de expertise is. ‘Stressy’ dus, maar ik was heel enthousiast!

De eerste weken verliepen vlot. Door de weken heen maakte ik kennis met mijn nieuwe collega’s en stond hen bij waar nodig. Samen met Peter op klantenbezoek, content creëren met Celien of een creatieve tête-à- tête met Seba, variatie genoeg en aan sfeer geen tekort. Ik begon mij in te werken in verschillende projecten en kreeg het gevoel bij te kunnen dragen. Maar wanneer alles vlot lijkt te gaan…

Dertien maart tweeduizendtwintig

13 maart 2020. Het uitspreken van deze datum zegt waarschijnlijk al genoeg. Inderdaad, de coronacrisis sloeg toe.
Vanuit de hogeschool kregen we op 13 maart 2020 te horen dat alle stages, niet meer op locatie, maar thuis moesten vervolledigd worden.

Blog_blur Pralines

Van fulltime ‘on location’ stagiair veranderde ik in een ‘@Home’ stagiair. Begrijp me niet verkeerd, dit was niet per se negatief. De online werkomgeving van DENK! was in staat zich heel snel aan te passen aan de situatie, waardoor ik als stagiair mijn steentje kon blijven bijdragen. Ook het takenpakket zag er niet zo anders uit. Ik creëerde content met Celien, van thuis. Ik had creatieve tête-à-têtes met Seba, van thuis. Ik prospecteerde met Jolien, van thuis. En niet te vergeten, we hadden productieve teammeetings, van thuis. Peter en Jolien stuurden meermaals overlevingspakketten, kaartjes of een doos pralines op en als stagiair zijn dit nog leukere verrassingen om bij betrokken te worden!

Drie juni tweeduizendtwintig

Na een goeie 10 weken stage, waarvan vijf op kantoor en vijf thuis, kon ik terug wekelijks naar het kantoor in de Vaartstraat komen. Na een lange periode van thuis gewerkt te hebben, kreeg ik de laatste weken terug een extra boost om mij nog meer te smijten. De positieve invloed van de denkers en de wereld die terug een herkenbare vorm aannam zorgden voor een mooie afsluiter van een eerder ongewone, maar toch geweldige stage bij DENK!.

Vier maanden later, op 3 juni neem ik als stagiair afscheid van DENK! en zijn Denkers. Onze wegen scheiden, maar ik kijk ongelofelijk positief terug op mijn stage. Aan de Denkers: nog eens een ‘dikke merci’ voor de goeie zorgen, leerervaringen en unieke tijd!

Blij dat ik een Heldenmaker mocht zijn!

Niels.