Mail Jolien jolien@denk.be of bel +32 59 340 280 voor meer info.

SSL: vanaf nu moet u écht weten waarvoor dit staat

Het internet is een plaats waar privacy al eens ter discussie staat. Je wil niet dat vreemden jouw gegevens kennen, jouw klanten willen dat evenmin. Wanneer zij op jouw website persoonlijke gegevens invullen of een betaling doen, moeten ze er zeker van zijn dat deze data niet onderschept wordt.

Enter het SSL of Secure Socket Layercertificaat: hierdoor ben je zeker dat de verbinding tussen de gebruiker (webbrowser) en de webserver beveiligd is. Vanaf deze maand gaat Google stapsgewijs websites zonder SSL waar gegevens verzonden worden, bijvoorbeeld een contactformulier, weergeven als ‘onveilig’.

 

 

 

 

Hoe herkent u het SSL-certificaat?

  • De URL van de website begint met https. Dat staat voor hypertext transfer protocol secure. Door de toevoeging van s(ecure) weet u dat gegevens worden versleuteld tijdens het versturen. Dat in tegenstelling tot een klassieke http-verbinding: daar is het nog steeds mogelijk om op eenvoudige wijze data te capteren.
  • Wanneer er een SSL-certificaat actief is, wordt dat getoond in de adresbalk van jouw browser aan de hand van een slotje. Afhankelijk van jouw browser, staat dat voor of achter de URL.
  • Als je op het slotje klikt in de adresbalk, kanje vaak gedetailleerde informatie vinden over wie het certificaat aangevraagd en uitgegeven heeft.

Voordelen

Naast de gegarandeerde veiligheid, heeft het SSL-certificaat ook een impact op de snelheid. De nieuwste versie van http is pakken sneller dan de huidige, maar werkt alleen wanneer SSL is ingeschakeld.

Ook op SEO vlak zijn er voordelen. Een drietal jaar geleden al maakte Google bekend dat ze het SSL-certificaat als parameter gingen opnemen in hun algoritme en gaan daar nu dus nog verder in. Hoe groot de impact zal zijn valt echter nog af te wachten.

Iedereen heeft dus voordeel bij een SSL-certificaat. Bij DENK! creëren we websites op maat en volgen de laatste trends. Interesse? Vul hier ons contactformulier in. We verzekeren je dat jouw gegevens en vraag veilig tot bij ons komen.