Mail Jolien jolien@denk.be of bel +32 59 340 280 voor meer info.

Op zoek naar de zon: de Advenso Zonnezoektocht | Nieuws

Tijdens de Advenso Zonnezoektocht werden zowel zonne-energie als het gezin in de spotlight gezet. DENK! nam een groot deel van de organisatie op zich en was natuurlijk ook aanwezig tijdens het event op zondag 10 september in het provinciaal domein De Brielmeersen in Deinze.

Wat viel er allemaal te beleven? Er waren verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo waren er drie opdrachten voor de kids. Ze kregen een quiz met enkele aartsmoeilijke vragen: waar komt de zon op, waar gaat ze onder en duid de afbeelding aan waarop de zon te zien is. Daarna volgde een leuk spelletje waarbij ze zonnezakjes in ringen moesten gooien. Als laatste kregen ze een reeks foto’s te zien met zaden en nootjes. De bedoeling was dat ze daar de zonnebloempitten uithaalden.

Elk kind kreeg een zonnefiche mee met daarop een lege energiemeter. Wanneer een opdracht geslaagd was, kleurde een Advenso-medewerker de energiemeter in en steeg de temperatuur! Op het einde van het parcours wanneer alle opdrachten vervuld waren, kreeg elk kind een zonnemolentje mee naar huis. Volwassenen konden deelnemen aan onze quiz met vragen over zonne-energie en zo kans maken op een gratis zonnepaneleninstallatie.

Bekijk hier onze vlog:

DENK! helpt je graag jouw activiteiten mee te organiseren. Geïnteresseerd in drukwerk, online campagnes of een aftermovie? Stuur ons snel een mailtje en vertel ons over jouw evenement.