Mail Jolien jolien@denk.be of bel +32 59 340 280 voor meer info.

De ene foto is de andere niet: 5 onmisbare foto-apps

Neem je weleens foto’s met de smartphone? Of vragen we beter: bel je weleens met uw fototoestel? Foto’s nemen is vandaag een van de belangrijkste functies van de smartphone. Toch gebruiken veel mensen enkel de standaard foto-app van hun smartphone, terwijl er letterlijk honderden apps bestaan om uw foto naar een hoger niveau te tillen. Wij zetten onze vijf favorieten voor u op een rijtje:

Canva

Iedereen designer! Ja, een sterk grafisch ontwerp, daar kruipt tijd in. Maar als het snel moet gaan en u uw foto toch wat wil pimpen met tekst of extra afbeeldingen, dan is Canva de perfecte oplossing. In de gratis app vindt u talrijke sjablonen die je makkelijk kan personaliseren. Bovendien kan u specifiek kiezen voor o.a. een Instagramsjabloon, een Facebookpost, een Facebookcover, Twitterpost … Zo bent je er zeker van dat u voor elk kanaal de perfecte post maakt.

Snapseed

Met Snapseed heb je een schat aan tools en filters in jouw hand. Speel met instellingen zoals belichting, contrast en verzadiging of de voorgeprogrammeerde filters. Wat deze app echt opmerkelijk maakt, is dat u ook ‘Spot Repair’ kan toepassen én lokaal aanpassingen kunt doen. Het gras wat groener of de lucht wat blauwer maken? Snapseed to the rescue!

VSCO

Met deze strakke app pas je makkelijk de scherpte, belichting en kleur van jouw foto’s aan. De app blinkt vooral uit in de vele filters die uw leven wat vager én hipper maken. VSCO is gratis, maar u kan ook upgraden tot VSCO X waar je exclusieve presets vindt. Naast een app om uw foto’s te bewerken, is VSCO ook een echte community. Maar laat ons eerlijk zijn, je wil jouw foto’s vooral delen op Instagram!

Facetune 2

Daar waar u met Canva de designer in uzelf naar boven haalt, wordt u met Facetune een heuse photoshopper. Een rimpeltje of een puist wegwerken, een gezonde glow aan jouw huid toevoegen, wallen verdoezelen of jouw tanden witter maken: je creëert de perfecte selfie met enkele subtiele aanpassingen.

Pixlr

Heeft u een enkele uren vrije tijd over? Laat je dan gaan met de – volgens de app – meer dan twee miljoen mogelijke combinaties van effecten en fotofilters in Pixlr.  Bovendien kan je met de app ook makkelijk collages maken en foto’s bijwerken.

Tijd voor het serieuze werk? Reken op DENK! voor topfotografie en een uniek, creatief design op maat! Contacteer ons snel om jouw project te bespreken!